გადასვლა: ნავიგაცია, ძებნა

გოდორი: განსხვავება გადახედვებს შორის

(ახალი გვერდი: <div class="img-thumbnail color-border-dotted pull-right">ფაილი:Godori.jpg|right|thumb|275px|link=|<center><small>გოდორი</small></cente...)
 
 
ხაზი 2: ხაზი 2:
 
<big>'''გოდორი'''</big>
 
<big>'''გოდორი'''</big>
 
----
 
----
წნული ჭურჭლის სახეობა, მოგრძო. კალათზე დიდი ზომისა. წნავენ წნელისაგან. გამოიყენება როგორც მარცვლეულის შესანახად(ეს სახეობა ნაკელითა და ნაცრით ან თიხით იყო ამოლესილი), ასევე სხვადასხვა სამეურნეო პროდუქტის გადასატანად. უკეთებენ ყურებს.
+
წნული ჭურჭლის სახეობა, მოგრძო. კალათზე დიდი ზომისა. წნავენ წნელისაგან. გამოიყენება როგორც მარცვლეულის შესანახად (ეს სახეობა ნაკელითა და ნაცრით ან თიხით იყო ამოლესილი), ასევე სხვადასხვა სამეურნეო პროდუქტის გადასატანად. უკეთებენ ყურებს.
 +
----
 +
'''წყაროები'''
 +
* <small>ქართული ეთნოლოგიური ლექსიკონი (მთ. რედაქტორი ს. ჭანტურიშვილი), თბ. 2009, გვ.32</small>
 +
 
 
----
 
----
 
[[კატეგორია:გ]][[კატეგორია:შინამრეწველობა და ხელოსნობა]]
 
[[კატეგორია:გ]][[კატეგორია:შინამრეწველობა და ხელოსნობა]]

მიმდინარე ცვლილება 14:50, 22 აპრილი 2024 მდგომარეობით

გოდორი

გოდორი


წნული ჭურჭლის სახეობა, მოგრძო. კალათზე დიდი ზომისა. წნავენ წნელისაგან. გამოიყენება როგორც მარცვლეულის შესანახად (ეს სახეობა ნაკელითა და ნაცრით ან თიხით იყო ამოლესილი), ასევე სხვადასხვა სამეურნეო პროდუქტის გადასატანად. უკეთებენ ყურებს.


წყაროები

  • ქართული ეთნოლოგიური ლექსიკონი (მთ. რედაქტორი ს. ჭანტურიშვილი), თბ. 2009, გვ.32