თულუხი: განსხვავება გადახედვებს შორის
ხაზი 1: | ხაზი 1: | ||
− | <big>''' | + | <div class="img-thumbnail color-border-dotted pull-right">[[ფაილი:Tulukhi.jpg|right|thumb|275px|link=|<center><small>თულუხი</small></center>]]</div> |
+ | <big>'''თულუხი'''</big> | ||
---- | ---- | ||
− | სინონიმი: | + | სინონიმი: თასუხა |
წყლის საზიდავი ტყავის ჭურჭელი. ამზადებდნენ კამეჩისა და ხარის ტყავისგან, (15 წელს ძლებდა). მოცულობით [[რუმბი]]ს მეოთხედი იყო. ჩადიოდა რვა [[ფუთი]] წყალი. ზემოთ ფართო ნახვრეტი ჰქონდა, ქვემოთ უფრო წვრილი. ფართო ნახვრეტის საშუალებით [[თულუხჩი]] მდინარიდან წყალს ასხამდა თულუხში, ხოლო წვრილი ნახვრეტიდან ჩამოუსხამდა მომხმარებელს. იშვიათად თულუხებში ღვინოს, ზეთსა და ნავთს ასხამდნენ. | წყლის საზიდავი ტყავის ჭურჭელი. ამზადებდნენ კამეჩისა და ხარის ტყავისგან, (15 წელს ძლებდა). მოცულობით [[რუმბი]]ს მეოთხედი იყო. ჩადიოდა რვა [[ფუთი]] წყალი. ზემოთ ფართო ნახვრეტი ჰქონდა, ქვემოთ უფრო წვრილი. ფართო ნახვრეტის საშუალებით [[თულუხჩი]] მდინარიდან წყალს ასხამდა თულუხში, ხოლო წვრილი ნახვრეტიდან ჩამოუსხამდა მომხმარებელს. იშვიათად თულუხებში ღვინოს, ზეთსა და ნავთს ასხამდნენ. | ||
---- | ---- | ||
+ | [[კატეგორია:თ]] | ||
+ | [[კატეგორია:ჭურჭელი]] |
12:31, 15 იანვარი 2020-ის ვერსია
თულუხი
სინონიმი: თასუხა
წყლის საზიდავი ტყავის ჭურჭელი. ამზადებდნენ კამეჩისა და ხარის ტყავისგან, (15 წელს ძლებდა). მოცულობით რუმბის მეოთხედი იყო. ჩადიოდა რვა ფუთი წყალი. ზემოთ ფართო ნახვრეტი ჰქონდა, ქვემოთ უფრო წვრილი. ფართო ნახვრეტის საშუალებით თულუხჩი მდინარიდან წყალს ასხამდა თულუხში, ხოლო წვრილი ნახვრეტიდან ჩამოუსხამდა მომხმარებელს. იშვიათად თულუხებში ღვინოს, ზეთსა და ნავთს ასხამდნენ.