ზისხორა: განსხვავება გადახედვებს შორის
ხაზი 1: | ხაზი 1: | ||
+ | [[ფაილი:zisxora.jpg|thumb|right|<center><small> ზისხორა.</small></center>]] | ||
<big>'''ზისხორა'''</big> | <big>'''ზისხორა'''</big> | ||
---- | ---- |
მიმდინარე ცვლილება 06:53, 21 მარტი 2025 მდგომარეობით
ზისხორა
ღორის სისხლისა და ქონისაგან დამზადებული კუპატი (სვანეთი) ღორის სისხლს გადაწურავენ, ურევენ ნაფერდალის ქონს, წვრილად დაკეპილ ხახვს, ნიორს, წიწაკას, უცხო სუნელს, კამას და მარილს. თან სისხლი დედდება... შენელებული სისხლის მასა თავსდება წინასწარ კარგად გარეცხილ ნაწლავებში. თითო "ძეხვის" სიგრძე 30-40 სმ-ია. ნაწლავს ჯერ ერთ ბოლოში ძაფს მოუჭერენ და ასხამენ სისხლის მასას. შემდეგ "ძეხვს" ადუღებულ წყალში აგდებენ და ხარშავენ, შემდეგ კი წვავენ.