აჲლაჯ: განსხვავება გადახედვებს შორის
ხაზი 3: | ხაზი 3: | ||
(შდრ.: მეგრ. '''[[ელარჯი]]'''). მდუღარე წყალს თანდათან უმატებენ სიმინდის ფქვილს, მკვრივი ფაფის მიღებამდე, ჩაყრიან დაჭრილ ახალ ამოყვანილ ყველს '''აშვწიფს'''-ს ('''აშჿწჿჷფსჷ'''), უმატებენ ცოტა მარილს. ურევენ და ზელენ მანამ, სანამ ყველი არ გაიქნება და არ მიიღებენ წელვად ღომის საკვებს. | (შდრ.: მეგრ. '''[[ელარჯი]]'''). მდუღარე წყალს თანდათან უმატებენ სიმინდის ფქვილს, მკვრივი ფაფის მიღებამდე, ჩაყრიან დაჭრილ ახალ ამოყვანილ ყველს '''აშვწიფს'''-ს ('''აშჿწჿჷფსჷ'''), უმატებენ ცოტა მარილს. ურევენ და ზელენ მანამ, სანამ ყველი არ გაიქნება და არ მიიღებენ წელვად ღომის საკვებს. | ||
---- | ---- | ||
− | წყარო: | + | '''წყარო:''' |
* <small>სალომე ბახია-ოქრუაშვილი. აფხაზურ-ქართული ეთნოლოგიური განმარტებითი ლექსიკონი. თბილისი, 2020</small> | * <small>სალომე ბახია-ოქრუაშვილი. აფხაზურ-ქართული ეთნოლოგიური განმარტებითი ლექსიკონი. თბილისი, 2020</small> | ||
[[კატეგორია:ა]] | [[კატეგორია:ა]] | ||
[[კატეგორია:აფხაზეთი]] | [[კატეგორია:აფხაზეთი]] | ||
[[კატეგორია:კვება და საკვები]] | [[კატეგორია:კვება და საკვები]] |
მიმდინარე ცვლილება 17:06, 15 ივლისი 2024 მდგომარეობით
აჲლაჯ
(შდრ.: მეგრ. ელარჯი). მდუღარე წყალს თანდათან უმატებენ სიმინდის ფქვილს, მკვრივი ფაფის მიღებამდე, ჩაყრიან დაჭრილ ახალ ამოყვანილ ყველს აშვწიფს-ს (აშჿწჿჷფსჷ), უმატებენ ცოტა მარილს. ურევენ და ზელენ მანამ, სანამ ყველი არ გაიქნება და არ მიიღებენ წელვად ღომის საკვებს.
წყარო:
- სალომე ბახია-ოქრუაშვილი. აფხაზურ-ქართული ეთნოლოგიური განმარტებითი ლექსიკონი. თბილისი, 2020