აჲლაჯ: განსხვავება გადახედვებს შორის
(ახალი გვერდი: <big>'''აჲლაჯ'''</big> ---- (შდრ.: მეგრ. ელარჯი). მდუღარე წყალს თანდათან უმ...) |
|||
ხაზი 1: | ხაზი 1: | ||
<big>'''აჲლაჯ'''</big> | <big>'''აჲლაჯ'''</big> | ||
---- | ---- | ||
− | (შდრ.: მეგრ. [[ელარჯი]]). მდუღარე წყალს თანდათან უმატებენ სიმინდის ფქვილს, მკვრივი ფაფის მიღებამდე, ჩაყრიან დაჭრილ ახალ ამოყვანილ ყველს '''აშვწიფს'''-ს ('''აშჿწჿჷფსჷ'''), უმატებენ ცოტა მარილს. ურევენ და ზელენ მანამ, სანამ ყველი არ გაიქნება და არ მიიღებენ წელვად ღომის საკვებს. | + | (შდრ.: მეგრ. '''[[ელარჯი]]'''). მდუღარე წყალს თანდათან უმატებენ სიმინდის ფქვილს, მკვრივი ფაფის მიღებამდე, ჩაყრიან დაჭრილ ახალ ამოყვანილ ყველს '''აშვწიფს'''-ს ('''აშჿწჿჷფსჷ'''), უმატებენ ცოტა მარილს. ურევენ და ზელენ მანამ, სანამ ყველი არ გაიქნება და არ მიიღებენ წელვად ღომის საკვებს. |
---- | ---- | ||
წყარო: | წყარო: |
16:55, 15 ივლისი 2024-ის ვერსია
აჲლაჯ
(შდრ.: მეგრ. ელარჯი). მდუღარე წყალს თანდათან უმატებენ სიმინდის ფქვილს, მკვრივი ფაფის მიღებამდე, ჩაყრიან დაჭრილ ახალ ამოყვანილ ყველს აშვწიფს-ს (აშჿწჿჷფსჷ), უმატებენ ცოტა მარილს. ურევენ და ზელენ მანამ, სანამ ყველი არ გაიქნება და არ მიიღებენ წელვად ღომის საკვებს.
წყარო:
- სალომე ბახია-ოქრუაშვილი. აფხაზურ-ქართული ეთნოლოგიური განმარტებითი ლექსიკონი. თბილისი, 2020