გადასვლა: ნავიგაცია, ძებნა

აჲლაჯ: განსხვავება გადახედვებს შორის

(ახალი გვერდი: <big>'''აჲლაჯ'''</big> ---- (შდრ.: მეგრ. ელარჯი). მდუღარე წყალს თანდათან უმ...)
(განსხვავება არ არის)

16:52, 15 ივლისი 2024-ის ვერსია

აჲლაჯ


(შდრ.: მეგრ. ელარჯი). მდუღარე წყალს თანდათან უმატებენ სიმინდის ფქვილს, მკვრივი ფაფის მიღებამდე, ჩაყრიან დაჭრილ ახალ ამოყვანილ ყველს აშვწიფს-ს (აშჿწჿჷფსჷ), უმატებენ ცოტა მარილს. ურევენ და ზელენ მანამ, სანამ ყველი არ გაიქნება და არ მიიღებენ წელვად ღომის საკვებს.


წყარო:

  • სალომე ბახია-ოქრუაშვილი. აფხაზურ-ქართული ეთნოლოგიური განმარტებითი ლექსიკონი. თბილისი, 2020