როდინი: განსხვავება გადახედვებს შორის
| ხაზი 1: | ხაზი 1: | ||
| − | + | [[ფაილი:Rodini.jpg|right|thumb|300px|link=]] | |
<big>'''როდინი'''</big> | <big>'''როდინი'''</big> | ||
---- | ---- | ||
09:51, 10 სექტემბერი 2020-ის ვერსია
როდინი
სინონიმები: ქვასანაყი, ფილთაქვა (ქართლი), ქვიჯა, ქვიჯე (გურია, იმერეთი)
- ხის სანაყი ჭურჭელი. აქვს გული, რკალი და ძირი. ამოხოწილია.საუკეთესოა თუთის ხისა; ქართლში ძირითადად გამოიყენება ხორბლის გასაცეხვად - კანის გასაცლელად, საკორკოტედ. მარცვლეულის დასაქუცმაცებელი (ქართლი). ნიგვზის, ნივრის, სანელებლების დასანაყი (დასავეთი საქართველო).
