ულო: განსხვავება გადახედვებს შორის
(ახალი გვერდი: <big>'''ულო'''</big> ---- ძნის შესაკრავი. დასავლეთ საქართველოში მის...) |
|||
ხაზი 1: | ხაზი 1: | ||
<big>'''ულო'''</big> | <big>'''ულო'''</big> | ||
---- | ---- | ||
− | [[ძნა|ძნის]] შესაკრავი. დასავლეთ საქართველოში მის სანაცვლოდ დამოწმებულია ტერმინი საკრავი, საჭირობელი. ულო მზადდება როგორც პურის ნამჯის, ასევე ღომის ნედლი ღერებისაგან; პურის დაგრეხილი სარტყლები ძნის შესაკრავად (რაჭა). (სინ. საჭირობელი, საკრავი). | + | [[ძნა|ძნის]], [[ხელეური|ხელეურის]] შესაკრავი დაგრეხილი წნელები ან ნედლი ნამჯა. დასავლეთ საქართველოში მის სანაცვლოდ დამოწმებულია ტერმინი საკრავი, საჭირობელი. ულო მზადდება როგორც პურის ნამჯის, ასევე ღომის ნედლი ღერებისაგან; პურის დაგრეხილი სარტყლები ძნის შესაკრავად (რაჭა). (სინ. საჭირობელი, საკრავი). |
---- | ---- | ||
* <small>ქართული ეთნოლოგიური ლექსიკონი (მთ. რედაქტორი ს. ჭანტურიშვილი), თბ. 2009, გვ.132</small> | * <small>ქართული ეთნოლოგიური ლექსიკონი (მთ. რედაქტორი ს. ჭანტურიშვილი), თბ. 2009, გვ.132</small> |
04:06, 7 აპრილი 2024-ის ვერსია
ულო
ძნის, ხელეურის შესაკრავი დაგრეხილი წნელები ან ნედლი ნამჯა. დასავლეთ საქართველოში მის სანაცვლოდ დამოწმებულია ტერმინი საკრავი, საჭირობელი. ულო მზადდება როგორც პურის ნამჯის, ასევე ღომის ნედლი ღერებისაგან; პურის დაგრეხილი სარტყლები ძნის შესაკრავად (რაჭა). (სინ. საჭირობელი, საკრავი).
- ქართული ეთნოლოგიური ლექსიკონი (მთ. რედაქტორი ს. ჭანტურიშვილი), თბ. 2009, გვ.132