კაბიწი: განსხვავება გადახედვებს შორის
 (ახალი გვერდი: <div class="img-thumbnail color-border-dotted pull-right">ფაილი:Kabici.jpg|right|thumb|275px|link=|<center><small>კაბიწი</small></cente...)  | 
				|||
| ხაზი 6: | ხაზი 6: | ||
[[კატეგორია:კ]]  | [[კატეგორია:კ]]  | ||
[[კატეგორია:ჭურჭელი]]  | [[კატეგორია:ჭურჭელი]]  | ||
| + | [[კატეგორია:მეტროლოგია]]  | ||
მიმდინარე ცვლილება 17:05, 8 თებერვალი 2020 მდგომარეობით
კაბიწი
მარცვლეულის საწყაო ახლო და შუა აღმოსავლეთის ქვეყნებში. საქართველოში ფართოდ იყო გავრცელებული VI-XVI საუკუნეებში, იშვიათად ხმარობდნენ XVII-XVIII საუკუნეებშიც. XIII-XV საუკუნეების I ნახევარში კაბიწი საშუალოდ შეადგენდა 10 კგ. XV საუკუნის II ნახევარში და XVI საუკუნეში — 17,8 კგ. XVIII საუკუნის დასაწყისში კაბიწი სამკოდიანი (90 კგ) საწყაო იყო და თაღარს შეესაბამებოდა.
