გადასვლა: ნავიგაცია, ძებნა

აჲლაჯ: განსხვავება გადახედვებს შორის

(ახალი გვერდი: <big>'''აჲლაჯ'''</big> ---- (შდრ.: მეგრ. ელარჯი). მდუღარე წყალს თანდათან უმ...)
 
 
(ერთი შუალედური ცვლილება იმავე მომხმარებლის მიერ არ არის ნაჩვენები)
ხაზი 1: ხაზი 1:
 
<big>'''აჲლაჯ'''</big>
 
<big>'''აჲლაჯ'''</big>
 
----
 
----
(შდრ.: მეგრ. [[ელარჯი]]). მდუღარე წყალს თანდათან უმატებენ სიმინდის ფქვილს, მკვრივი ფაფის მიღებამდე, ჩაყრიან დაჭრილ ახალ ამოყვანილ ყველს '''აშვწიფს'''-ს ('''აშჿწჿჷფსჷ'''), უმატებენ ცოტა მარილს. ურევენ და ზელენ მანამ, სანამ ყველი არ გაიქნება და არ მიიღებენ წელვად ღომის საკვებს.
+
(შდრ.: მეგრ. '''[[ელარჯი]]'''). მდუღარე წყალს თანდათან უმატებენ სიმინდის ფქვილს, მკვრივი ფაფის მიღებამდე, ჩაყრიან დაჭრილ ახალ ამოყვანილ ყველს '''აშვწიფს'''-ს ('''აშჿწჿჷფსჷ'''), უმატებენ ცოტა მარილს. ურევენ და ზელენ მანამ, სანამ ყველი არ გაიქნება და არ მიიღებენ წელვად ღომის საკვებს.
 
----
 
----
წყარო:
+
'''წყარო:'''
 
* <small>სალომე ბახია-ოქრუაშვილი. აფხაზურ-ქართული ეთნოლოგიური განმარტებითი ლექსიკონი. თბილისი, 2020</small>
 
* <small>სალომე ბახია-ოქრუაშვილი. აფხაზურ-ქართული ეთნოლოგიური განმარტებითი ლექსიკონი. თბილისი, 2020</small>
 
[[კატეგორია:ა]]
 
[[კატეგორია:ა]]
 
[[კატეგორია:აფხაზეთი]]
 
[[კატეგორია:აფხაზეთი]]
 
[[კატეგორია:კვება და საკვები]]
 
[[კატეგორია:კვება და საკვები]]

მიმდინარე ცვლილება 17:06, 15 ივლისი 2024 მდგომარეობით

აჲლაჯ


(შდრ.: მეგრ. ელარჯი). მდუღარე წყალს თანდათან უმატებენ სიმინდის ფქვილს, მკვრივი ფაფის მიღებამდე, ჩაყრიან დაჭრილ ახალ ამოყვანილ ყველს აშვწიფს-ს (აშჿწჿჷფსჷ), უმატებენ ცოტა მარილს. ურევენ და ზელენ მანამ, სანამ ყველი არ გაიქნება და არ მიიღებენ წელვად ღომის საკვებს.


წყარო:

  • სალომე ბახია-ოქრუაშვილი. აფხაზურ-ქართული ეთნოლოგიური განმარტებითი ლექსიკონი. თბილისი, 2020