გადასვლა: ნავიგაცია, ძებნა

აჲლაჯ: განსხვავება გადახედვებს შორის

(ახალი გვერდი: <big>'''აჲლაჯ'''</big> ---- (შდრ.: მეგრ. ელარჯი). მდუღარე წყალს თანდათან უმ...)
 
ხაზი 1: ხაზი 1:
 
<big>'''აჲლაჯ'''</big>
 
<big>'''აჲლაჯ'''</big>
 
----
 
----
(შდრ.: მეგრ. [[ელარჯი]]). მდუღარე წყალს თანდათან უმატებენ სიმინდის ფქვილს, მკვრივი ფაფის მიღებამდე, ჩაყრიან დაჭრილ ახალ ამოყვანილ ყველს '''აშვწიფს'''-ს ('''აშჿწჿჷფსჷ'''), უმატებენ ცოტა მარილს. ურევენ და ზელენ მანამ, სანამ ყველი არ გაიქნება და არ მიიღებენ წელვად ღომის საკვებს.
+
(შდრ.: მეგრ. '''[[ელარჯი]]'''). მდუღარე წყალს თანდათან უმატებენ სიმინდის ფქვილს, მკვრივი ფაფის მიღებამდე, ჩაყრიან დაჭრილ ახალ ამოყვანილ ყველს '''აშვწიფს'''-ს ('''აშჿწჿჷფსჷ'''), უმატებენ ცოტა მარილს. ურევენ და ზელენ მანამ, სანამ ყველი არ გაიქნება და არ მიიღებენ წელვად ღომის საკვებს.
 
----
 
----
 
წყარო:
 
წყარო:

16:55, 15 ივლისი 2024-ის ვერსია

აჲლაჯ


(შდრ.: მეგრ. ელარჯი). მდუღარე წყალს თანდათან უმატებენ სიმინდის ფქვილს, მკვრივი ფაფის მიღებამდე, ჩაყრიან დაჭრილ ახალ ამოყვანილ ყველს აშვწიფს-ს (აშჿწჿჷფსჷ), უმატებენ ცოტა მარილს. ურევენ და ზელენ მანამ, სანამ ყველი არ გაიქნება და არ მიიღებენ წელვად ღომის საკვებს.


წყარო:

  • სალომე ბახია-ოქრუაშვილი. აფხაზურ-ქართული ეთნოლოგიური განმარტებითი ლექსიკონი. თბილისი, 2020